EFUELilla on laaja yhteistyöasentajaverkosto ympäri Suomea ja tällä hetkellä tarjoamme latausaseman asennuksia muun muassa Uudellemaalle, Kanta-Hämeeseen, Pirkanmaalle, Lapin maakuntaan, Varsinais-Suomeen, Etelä-Karjalaan, Pohjois-Savoon, Päijät-Hämeeseen sekä Etelä-Pohjanmaalle. Mikäli et ole varma tarjoammeko asennusta juuri sinun alueellasi, niin olethan rohkeasti yhteydessä sivun alalaidasta löytyvän chatin kautta tai sähköpostitse osoitteeseen tuki@efuel.fi, niin voimme yhdessä tarkistaa asian.

LATAUSASEMAN VAKIOASENNUS EFUELIN KAUTTA

Me EFUELilla haluamme että sähköauton latausaseman asennus on sinulle mahdollisimman vaivatonta ja turvallista. Tästä syystä olemme yhteystyökumppaniemme kanssa luoneet Vakioasennuksen, joka sopii suurimmalle osalle Suomalaisista kotitalouksista. Asennus edellyttää, että olet kiinteistön omistaja tai saanut luvan asennukseen kiinteistön omistajalta. Vakioasennuksen hinta on 599€ (alv 24%) plus mahdolliset lisätyöt/-toiveet.

MITEN ASENNUS TAPAHTUU?

Kun olet tilannut latausaseman verkkosivuiltamme ja valinnut tilauksen yhteydessä myös asennuksen, niin tulet vastaanottamaan tilausvahvistuksen yhteydessä linkin asennuslomakkeelle. Lomakkeelle tulee täyttää asennuskohteen tiedot sekä kuvat tulevan latauspisteen paikasta, kaapelireitistä ja sähkökeskuksesta. Myös mahdolliset lisätoiveet tulee ilmoittaa lomakkeella. Tämän jälkeen me lähetämme tiedot eteenpäin sinun alueellasi toimivalle yhteystyökumppanillemme, jonka jälkeen hän kontaktoi sinut viimeistään 6 arkipäivän kuluessa asennuspyynnön jättämisestä. Latausaseman arvioitu asennusaika on 2-4 viikkoa ostohetkestä.

Asennuspäivänä sinun tulee olla kotona ja käydä asentajan kanssa läpi tulevan latausaseman paikka sekä vahvistaa mahdolliset lisäkustannukset, joita saattaa tulla asennuksen yhteydessä. Tämän jälkeen asentaja suorittaa asennuksen sekä latausaseman testauksen sille tarkoitetulla testityökalulla.

MITÄ VAKIOASENNUKSEEN SISÄLTYY?

Materiaali
Max. 10 metrin syöttökaapeli vapaaseen lähtöön (16A / 3-vaiheinen)
Pintakiinnitystarvike

Työ
Latausaseman kytkeminen sähkökeskuksen vapaaseen lähtöön
Kaapelointi seinää pitkin
Yksi läpivienti puuhun/kipsiin (lisähinta betoniin/tiileen)
Käyttöönotto-opastus
Käyttöönottotarkastuspöytäkirja
Matkakulut

Mahdollisia lisätöitä/toiveita, jotka laskutetaan erikseen Lisäkustannukset käydään aina läpi ennen asennusta. Esimerkit lisäkustannuksista:

 

Lisätyö sisältäen materiaalin Sisältää ALV 24%
Lisäkaapelointi (16A / 3-vaiheinen) 20€/m
Asennus (32A / 3-vaiheinen) 10m Lisäkustannus materiaalista 75€
Lisäkaapelointi (32A / 3-vaiheinen) 25€/m
Lisäreikä tai läpivienti betoni/tiili/harkko 50€/reikä
Keskuslaajennus 16A 180€
Ylimääräinen työtunti (muu lisätyö) 65€/h

 

ASENNUSPÄIVÄNÄ

Ennen asennusta ja asennuksen aikana 
Ennen asentajan saapumista on varmistettava, ettei asennuspaikalla, sähkökeskustilassa tai kaapelointireitillä ole esteitä. Sinun on tiedettävä mihin haluat latausaseman sekä mahdolliset lisätarvikkeet (esim. kaapelipidikkeen) sijoittaa. Mikäli olet epävarma latausaseman tai lisätarvikkeiden sijoittamisesta, niin tätä voidaan myös miettiä paikanpäällä yhdessä asentajan kanssa.

Asentaja tarkistaa asennuspaikan varmistaakseen, että se vastaa tekemääsi tilausta ja on vakioasennuksen piirissä. Mikäli asentaja toteaa, että asennus on normaalia vaativampi ja vaatii ylimääräistä työtä/lisätunteja, niin asentaja ilmoittaa näistä sinulle ennen asennuksen aloittamista. Sinun on hyväksyttävä asentajan tekemä tarjous, jotta asennus voidaan aloittaa.

HUOM! Mikäli sinun tulee siirtää asennusaikaa, ilmoitathan asiasta mahdollisimman pian suoraan asentajalle tai sähköpostitse osoitteeseen tuki@efuel.fi (+tilausnumero), viimeistään 3 vuorokautta ennen asennusta.

Asennuksen jälkeen
Asennuksen jälkeen asentaja käy kanssasi läpi, miten sähköauton lataaminen latausasemalla käytännössä toimii ja suorittaa seuraavat tarkastukset ja testit testityökalulla:
– Tilan merkintä alan määräysten mukaisesti
– Eristysvastusmittaus ja maadoituksen tarkistus
– Latausaseman merkkivalojen syttyminen
– Asennuskirjat (latausasema ja keskus)

Asentaja arvio suoritetun asennuksen kanssasi ja saat asentajalta käyttöösi latausaseman ohjekirjan, sarjanumeron sekä PIN-koodin. Tämän jälkeen voit ladata Easee sovelluksen mobiililaitteisiisi sovelluskaupasta ja rekisteröidä latausaseman sinne.

Vinkki: Muistathan ilmoittaa sähköauton latauspisteen asennustyöstä aiheutuneet kulut verottajalle kotitalousvähennyksiin.

 

Kaikissa asennuksiin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen tuki@efuel.fi tai yhteydenottolomakkeella, joka löytyy verkkosivujen yläosasta.